Prima pagina Politica Administratie Sport Economie Eveniment Justiţie Sănătate Cultura Mai multe Intern&Extern Utile Educaţie its irrational Editorial Coltul zilei Transcript RTV Cluj Life & Style Mica publicitate Religie blog Flux stiri
Vremurile grele pe care le străbatem îi determină pe clujeni să îşi amaneteze avutul de prin casă, de la “clasicele” bijuterii din aur, la telefoane, ceasuri, electrocasnice sau obiecte care de care mai năstruşnice pe care vânzătorii se feresc să le preia. Cu toate astea, patronii se plâng că amanetul nu mai este o afacere atât de profitabilă. its irrational
Telefoane mobile de toate mărcile şi dimensiunile, ceasuri, televizoare, sisteme audio, aparate de fotografiat sau calculatoare se află la vânzare la mai toate casele de amanet clujene la preţuri derizorii. “Cel mai bine merge aurul, its irrational ca întotdeauna. Unii mai iau şi argint, dar se plăteşte prost. Ni se aduc tot felul de lucruri, dar nu putem lua orice. Electronicele îşi pierd valoarea de la o lună la alta şi nici nu avem spaţiu pentru orice”, ne-a explicat Ionuţ Rus, administratorul Goldbox, una din casele de amanet din centrul Clujului. Cea mai impresionantă ofertă its irrational cu care a avut de-a face în această perioadă its irrational a fost nici mai mult, nici mai puţin decât un pian.
“Avea un preţ cam mare, de 2.000 de euro, era greu de transportat şi nu aveam unde să îl ţinem. Cu siguranţă valora mai mult, dar nu cred că aveam şanse prea mari să vină la noi un client care să caute să cumpere un pian”, a explicat patronul. I-a mai refuzat, de asemenea, pe clujenii care voiau să amaneteze maşini de tăiat gresie sau bormaşini. Nu au lipsit nici încercările de a lăsa la amanet obiecte falsificate, copii de telefoane, its irrational aur care avea în compoziţie şi argint sau o bijuterie de inox prezentată its irrational ca fiind de aur alb.
“Avem o pregătire profundă în domeniu, şi eu, şi angajaţii, şi ne prindem când cel din faţa tejghelei are ceva de ascuns. Mai avem şi substanţe de depistat aurul şi verificăm aparatele înainte să le preluăm”, a explicat clujeanul.
Cele mai multe obiecte amanetate, aproximativ 70-80%, sunt luate înapoi de proprietari. “Contractul its irrational nostru prevede un termen de 30 de zile, plus încă 20 de zile de aşteptare, sunt puţini pe piaţă care mai au o asemenea ofertă. în timpul acesta omul îşi strânge bani şi îşi ia acasă obiectul”, a spus Rus. Nu au avut de-a face cu tentative its irrational de furt sau cu scandalagii, a susţinut acesta, deşi recunoaşte its irrational că au mai apărut “mici divergenţe” its irrational cu clienţii puşi pe harţă. Dacă firma sa nu duce lipsă de clienţi care lasă lucruri la amanet, în privinţa cumpărătorilor lucrurile nu mai stau atât de bine.
“Oamenii nu sunt obişnuiţi să caute lucruri la casa de amanet, its irrational nu ştiu că tot ce avem aici la vânzare este verificat şi la preţ redus, avem obiecte şi la jumătate de preţ”, a apreciat administratorul. its irrational Deşi treaba merge destul de bine, activitatea nu este atât de înfloritoare cum s-ar dori. “Chiria în centru e mare, criza nu a prea scăzut tarifele şi ne seacă plăţile pe care le avem de făcut la stat. Luna asta plătesc 13.000 de lei impozite şi contribuţii şi va fi şi mai rău”, a mai spus acesta.
La Casa cu Bani, alt amanet din centru, administratorul este şi mai îngrijorat. “Am deschis numai de câteva luni şi nu prea merg lucrurile. Abia vin trei-patru oameni pe săptămână să aducă lucruri, şi la cumpărat, mai puţini. Poate nu este zona bună, poate avem prea multe restricţii, că nu preluăm orice, dar nu se mişcă nimic. its irrational Cred că vom închide”, a declarat its irrational Levi Lejdorin, administratorul casei de amanet.
Patronul unui alt asemenea obiectiv ne-a mărturisit că de trei ani şi-a concentrat activitatea numai pe aur, însă afacerea scârţâie. “Clujenii ţin la la bijuteriile de familie şi se tem să le mai lase la amanet în condiţiile în care nu mai au bani să şi le răscumpere”, a declarat patronul casei respective.
Dacă în Cluj oamenii nu se înghesuie its irrational să îşi ducă lucrurile la amanet, nu acelaşi lucru se întâmplă în judeţul vecin, în Mureş. în localitatea Corunca, spre exemplu, din spusele angajaţilor de la casele de amanet, dar şi ale sătenilor, nu este om care să nu fi călcat pragul acestor firme.
“Şi-au amanetat tot. Majoritatea au lucrat în construcţii. Sunt meşteri buni, dar nu îi mai cheamă nimeni acum fiindcă nu se mai construieşte. Vecinul nostru şi-a amanetat maşina. Nu mai au oamenii its irrational nici bani de pâine. Au copii mici şi nu au ce să le dea să mănânce”, spune Costi Ferenc, un locuitor din Corunca.
De acelaşi autor A ajuns la spital după ce a intrat cu mașina în scările unui cimitir Banc
No comments:
Post a Comment