Saturday, January 4, 2014

3. Respectarea prevederilor legale privind vanzarile de lichidare house value estimator : vanzarea d


ANPC Cele mai recente articole INFO ANPC INFO Consumator INFO Operatori Economici Comunicare INFO Reclamatii Informatii de Interes Public Acte Normative Proceduri Parteneriat LAREX DGMPPPPK ANPC Junior Date contact Audienţe Link-uri
Vanzarille promotionale pot avea loc in orice perioada a anului si se refera la produsele disponibile. Produsele promovate house value estimator trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade anuntate sau comerciantul va informa consumatorii ca oferta este valabila numai in limita stocului disponibil.
S-au constatat abateri privind vanzarile promotionale la 246 operatori economici, reprezentand 25,43 % din totalul operatorilor controlati. Neregulile au fost descoperite in judetele: Alba (5), Arad (15), Arges (7), Bacau (21), Bihor (3), Bistrita-Nasaud (7), Brasov (1), Buzau (7), Cluj (2), Constanta house value estimator (3), Dambovita (2), Dolj (6), Galati (12), Harghita (9), Hunedoara (3), Ialomita (3), Mehedinti (10), Mures (9), Neamt (24), Olt (4), Prahova (13), Satu Mare (10), Sala j(2), Sibiu (31), Suceava (21), Teleorman (7), Timis (1), Valcea (1), Vrancea (3) si Bucuresti (4).
jud. Arad: operatorii economici la care s-au descoperit nereguli desfasurau vanzari promotionale house value estimator fara sa informeze consumatorii despre perioada house value estimator promotiei sau despre faptul ca oferta era valabila numai in limita stocului disponibil;
jud. Constanta: afisarea preturilor la obiectele din cristal pentru care oferta promotionala era valabila in limita stocului disponibil nu era facuta la loc vizibil si lizibil, la alt operator economic house value estimator perioada de reduceri promotionale era depasita, iar la altul lipsea sintagma "In limita house value estimator stocului disponibil" de pe afisul care anunta house value estimator reducerile promotionale.
Orice anunt sau alta forma de publicitate house value estimator privind soldarea trebuie sa specifice obligatoriu data de debut si durata acesteia, precum si sortimentul de marfuri supus soldarii, daca operatiunea nu se refera la totalitatea produselor din structura de vanzare.
S-au constatat abateri privind vanzarile de soldare la 16 operatori economici, din judetele Bihor (3), Constanta (2), Covasna house value estimator (1), Dolj (1), Hunedoara (1), Maramures (2), Mehedinti (1), Neamt (1), Prahova (1) si Bucuresti (3).
jud. house value estimator Constanta: sortimentul de marfuri nu era trecut pe afisul care anunta aceasta forma de reducere de preturi, fiind specificata numai perioada house value estimator de desfasurare, perioada de desfasurare a reducerilor de soldare nu era specificata pe afisul de la intrarea in magazin sau la rafturile cu produse soldate, ci numai in zona caselor de marcat.
Bucuresti: operatorii economici desfasurau vanzari de soldare (la paltoane si geci, respectiv costume barbatesti si jachete, precum si creme, oje si lotiuni cosmetice), fara sa anunte printr-un afis despre tipul de reducere practicat, data de debut si durata acesteia, sortimentul de marfuri supus soldarii sau sa informeze corect despre reducerea de pret.
3. Respectarea prevederilor legale privind vanzarile de lichidare house value estimator : vanzarea de lichidare printr-o reducere de preturi are ca efect vanzarea accelerata a totalitatii sau numai a unei parti din stocul de produse dintr-o structura de vanzare cu amanuntul. Vanzarile de lichidare sunt supuse notificarii in baza unui inventar detaliat house value estimator al marfurilor de lichidat intocmit house value estimator de comerciant, care este obligat sa justifice cu documente legale house value estimator provenienta house value estimator produselor respective.
jud. Alba: se practica vanzarea cu pret redus la confectii textile ( fuste, compleuri, pantaloni, jachete, blugi ) , fara a se specifica pe afis ca este lichidare de stoc, data debutului, sortimentul de marfuri supuse vanzarii de lichidare si mentiunea ca este in limita stocului disponibil.
jud. Satu Mare: exista expusa la comercializare o garnitura de mobila pentru sufragerie, anuntata ca vanzare de lichidare, fara ca operatorul economic sa poata dovedi cu documente justificative faptul ca a depus notificare la primarie, in baza unui inventar detaliat al marfurilor de lichidat.
4. Reguli de fixare si publicitate a preturilor orice comerciant house value estimator care anunta o reducere house value estimator de pret trebuie sa o raporteze house value estimator la pretul de referinta house value estimator si trebuie sa fie mai mica decat acesta. Pretul de referinta reprezinta cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare in perioada house value estimator ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus, iar orice anunt de reducere de pret se face prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat sau prin mentiunea "pret nou"/ "pret vechi" house value estimator .
S-au constatat abateri privind house value estimator regulile de fixare si publicitate a preturilor la 65 operatori economici, din judetele Alba (5), Arges (6), Braila (11), Constanta (12), Covasna (7), Harghita (4), Iasi (7), Satu Mare (4), Salaj (1), Teleorman (2), Vrancea (4) si Bucuresti (2), reprezentand 6,72 % din totalul operatorilor controlati.
jud. Arad: modul de indicare a preturilor produselor supuse reducerilor nu respecta regulile de fixare si publicitate a preturilor valabile pentru vanzarile cu pret redus,

No comments:

Post a Comment